2188200118101214
logga-till-webben-170x99

Bli familjehem

Vilka behöver placeras i ett jour- eller familjehem?
Barn och ungdomar som utreds inom socialtjänsten kan placeras i ett jourhem för en kortare eller längre tid. Det kan vara allt från små barn till ungdomar och ensamkommande flyktingbarn/tonåringar. Behoven hos barnen/ungdomarna varierar liksom skälen till att man är placerad. 

Vem/vilka kan vara jour-eller familjehem?
Ett jour- och familjehem kan se mycket olika ut, bo i villa/lägenhet, olika i sin sammansättning, åldrar, erfarenheter med mera. Det innebär att du kan leva ensam, leva i en parrelation utan barn eller med ett eller flera barn i olika åldrar. Det viktiga är att det finns en stabilitet i hemmet och ett engagemang för uppdraget.

Hur går det till?
Lämna din intresseanmälan via formuläret nedan så ringer vår rekryterare upp dig.

Vi kommer på ett hembesök till dig/er. Om vi bägge vill gå vidare beställer ni hem registerutdrag och vi ringer på era referenter. 
Utredningen sker enligt en metod som heter kälvesten. Intervjun tolkas av en särskild konsult utanför Rekon. 

Under hela processen för vi ett samtal om era och våra tankar om er önskan att bli familjehem och man har hela tiden möjlighet att avbryta processen.

När man är familjehem

Du/ni kommer att få regelbunden handledning av en familjekonsulent och erbjuds även att ta del av utbildningsdagar, som bland annat kan handla om trauma och anknytningsteori.

Våra familjehemskonsulenter ger stöd, hjälp och råd till familjehemmen och någon finns tillgänglig dygnet runt. Familjehemskonsulenterna finns även med som en länk mellan socialtjänsten och familjehemmen.
 

Är du intresserad av att vara jour- eller familjehem? Hör av dig till oss genom att fylla i formuläret nedan så kontaktar vi dig så snart som möjligt.