2188200118101214
logga-till-webben-170x99
loading...

Nyheter

2019

Önskar vi på Rekon alla samarbetspartners, barn/ungdomar och familjehem! 
Under helgerna går det att nå oss som vanligt på vårt växelnummer 08-673 40 50, det går även bra att maila in förfrågningar till forfragningar@rekon.se.

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Vi vill tacka alla famijehem som kom och deltog på vår senaste föreläsning som Peter Bergman höll i. Dagen innehöll mycket kloka och viktiga samtal!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »
Den 4/12 kommer Peter Bergman, socionom och leg.psykoterapeut att hålla i en föreläsning. Peter kommer att hålla föreläsningen med utgångspunkt från en studie han har gjort kring avslutningsprocesser som sker i uppdrag från socialtjänsten. 

Här kan du läsa hans studie!
Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Ett av våra fantastiska jourhem fick i samband med ett avslut ett fint meddelade av den placerade som beskriver hur hen fick en annan syn på livet. Ungdomen beskriver hur hen utvecklades under tiden i jourhemmet och lärde sig mycket nytt som hen kommer att ta med sig. 
Härligt med en sån postiv hälsning från en ungdom som varit placerad via oss!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Det var många som kom till våra nya fina lokaler på Ormbergsvägen för att delta på vår senaste föreläsning, här hoppas vi kunna ses och ha många intressanta föreläsningar och träffar framöver!
Föreläsaren denna gång var författaren och familjebehandlaren Dan Forsström som pratade om ämnet  ''hur vi möter barn och unga i empatisk kommunikation och förstår dess reaktioner och känslor''. Men även om att förstå sina egna reaktioner och känslor. Föreläsningen upplevdes av deltagarna som givande och det var flera som ville att Dan skulle komma tillbaka igen.
Det blev många diskussioner om stort och smått mellan oss som deltog, erfarenheter och klokskap reflekterades mellan oss.  

Vi fick tillgång till Dans föreläsningsmaterial. Om någon är intresserad av materialet kan vi skicka det via mail!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Idag hälsar vi Helena Hofmann välkommen till oss på Rekon! Helena kommer att arbeta som familjehemskonsulent och vi är glada över att ha henne i vårt team!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Nu är vi i full gång i ett målinriktat arbete för året som är framför oss. Rekons medarbetare hade i förra veckan ett par intensiva planeringsdagar med engagerade diskussioner och konkreta planeringar.I år hade vi möjlighet att göra arbetet i en av våra medarbetares hemstäder, Riga, vilket gav en fantastisk inramning och fördjupade våra relationer.
Tack Angela för guidning och tolkning!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Vi fick in många intressanta ansökningar till vikariatet som familjehemskonsulent och nu har vi hittat vår nya medarbetare. En presentation av vem kommer senare.
Trevlig höst!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Vi söker dig som är socionom, nyfiken, tycker om att både arbeta i ett team samt med stor självständighet i det dagliga arbetet.

Konsulenttjänsten förutsätter en god organisationsförmåga samt förmåga att skapa goda relationer. Du behöver gilla att träffa och ta kontakt med nya människor men också att vara villig att hugga i stort som smått. En mindre arbetsplats förutsätter goda och gränsöverskridande samarbeten. Du behöver även ha en god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Arbetet innebär resor och du behöver körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med familjehem och placerade barn gärna från privata företag eller ideella organisationer. Vi strävar efter mångfald och det är positivt om du kan flera språk.
Just nu behöver vi en vikarie för hösten med ev möjlighet till förlängning.
Hör av dig med cv och brev till jobb@rekon.se , ev frågor till Ingrid Österberg som du når vi a vx. 

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Den 2 oktober är det dags för höstens första föreläsning av Dan Forsström, författaren till boken ''Barnfokuserat arbete''. Dan är familjebehandlare i Stockholms stad, utbildad socionom och vidareutbildad i systemisk samt anknytningsbaserad familjeterapi. 

Föreläsningen kommer ha fokus på relation, kommunikation och ankytning!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Rekon har under maj och juni ingått nya ramavtal med Södertälje, Nykvarn, Nacka och Tyresö. Vi tackar för förtroendet och ser fram emot goda samarbeten!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Rekons VD Ingrid Österberg m.fl. har skrivit en artikel som publicerades i socionomen nr 3. 2019. Här kan du läsa den!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Från och med den 5/7 kommer Rekon att ha sitt kontor på adressen Ormbergsvägen 6, 117 67 Stockholm!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Vi på Rekon vill önska er alla en glad midsommar!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Psykodynamiskt forum har valt att publicera en artikel skriven av Rekons VD Ingrid Österberg med flera. Läs artikeln här!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »
Tillsammans med våra familjehem hade vi en intressant föreläsning med fokus på trauma som AnnMarie Johansson Sahlin höll i . Reflektioner från familjehemmen efter föreläsningen var bland annat att de är kunskapstörstiga. Ett familjehem sa ” ni ska inte utgå från att vi är experter, vi vill lära oss mer”.
AnnMarie har tidigare gjort en studie som syftade till att undersöka och lära av familjehemsplacerade ungdomars upplevelser och erfarenheter av bra relationer med sina familjehemsföräldrar. Hon berättade att en av slutsatserna var att frånvaron av bråk och utskällningar skapar goda relationer. Familjehemmens reflektioner var att detta är egentligen  så självklart men bra att ändå reflektera om tillsammans. Att prata kring ''hur gör man när ett traumatiserat barn är utåtagerande och provocerar?''
Familjehemmen var glada över dagen tillsammans och delgav att det gett en del tankeställare. De önskade en fortsättning kring ämnet .
Rekons familjehemskonsulenter Teija och Marias reflektion var att det blir mycket tydligt hur viktigt det är att ta emot barnens ageranden och stå kvar, det gynnar anknytningen. De ansåg vidare att det var intressanta diskussioner mellan familjehemmen och att ”bli placerad” är ett av alla trauman, viktigt att ha med sig i tankarna. Ytterligare en reflektion var att det skulle vara intressant att bjuda in våra samarbetspartners det vill säga socialsekreterarna så alla kan vara med i dialogen.
Vi vill tacka de familjehem som kom och deltog på föreläsningen!

Här är en länk till Rädda barnen och dokumentet ''Traumamedveten omsorg- Att möta barn och unga som varit med om svåra påfrestningar och trauma''.
Här kan du läsa studien som AnnMarie Johansson Sahlin skrivit.
Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Fredagen den 24 maj samlar vi våra familjehem för en viktig föreläsning under förmiddagen. Annmarie Johansson Sahlin, socionom, leg. psykoterapeut och medarbetare på Rekon, kommer att hålla i föreläsningen. 

Vi välkomnar alla familjehem till en lärorik dag tillsammans med Rekon!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Den 12 april började Maria Backman arbeta på heltid hos oss som familjehemskonsulent. Vi är glada över att hon valt att börja jobba på Rekon och att hon är en del av vårt team, välkommen!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Rekon har flyttat tillbaks till sin gamla adress! Fr.o.m. 8/3 hittar ni oss på Sandhamnsgatan 61, 2 tr.

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

 Till er som är jourhem och familjehem, hör av er till oss!
Vi jobbar med placeringar och är ständigt i behov av fler jour-och familjehem.
Om du vill bli familjehem hos oss kan du fylla i formuläret här eller höra
av dig till Ingrid Österberg via mail, ingrid.osterberg@rekon.se.

Hoppas vi ses snart!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Idag hälsar vi vår nya familjehemskonsulent Teija Renko varmt välkommen till vårt team på Rekon! 
Tack alla som visat intresse och sökt tjänsten som familjehemskonsulent.

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »
-

Vi finns för er!

Jourhem
Familjehem
Förstärkta placeringar
Hem för skydd
Familjebehandling
Utredning
Hem för hela familjer med utredning/behandling 


Varje situation är unik och vi arbetar tillsammans med er för ett lyckat resultat.

Ring 08-673 40 50 eller skriv till forfragningar@rekon.se