2188200118101214
logga-till-webben-170x99
loading...

Nyheter

2018

Vill du ha möjlighet att arbeta för att ge barn och ungdomar bra familjehem, aktivt forma ditt dagliga arbete samt bidra till utveckling? Då är du den vi söker! 

Vi behöver dig som är nyfiken, tycker om att arbeta i ett team och med stor självständighet i det dagliga arbetet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för stöd och handledning till jour-och familjehem. Där ingår att skapa ett bra samarbete med socialtjänsten som är vår uppdragsgivare.

 Här kan du söka och läsa mer om tjänsten!
Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Vilket perspektiv och förhållningssätt har du och jag? Barnperspektiv eller barnrättsperspektiv?
Unicef har tagit fram en handbok för socialsekreterare. Den vill vara ett handfast stöd i vardagen i att ge barn en plats, en möjlighet att få utöva sina rättigheter. Nu när barnkonventionen snart blir lag i Sverige behöver vi tänka till. Handboken finns att hitta på deras webb. Testa och berätta för oss!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

ETC-tidningarna har valt att publicera en debattartikel författad bland annat av Rekon, människan i centrums VD Ingrid Österberg.
"Vad vill vi ha för samhällsutveckling i Sverige? Vi efterlyser en socialpolitisk debatt!''
Här kan du läsa artikeln!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Vi kan ta emot föräldrar och barn i jourfamiljer med behov av skydd, behandling och utredning. Vi kan erbjuda ett utrednings & behandlingsalternativ för familjer, där särskilt erfarna jourhem samarbetar med våra socionomer.
 
Rekons socionomer är erfarna utredare/behandlare, alla vidareutbildade inom psykoterapi & några med legitimation.
Utifrån att utredningen sker i ett jourhem så blir familjen sedda i en vardagslik kontext. Det blir hög kvalité på utredningar & behandlingar utifrån att erfarenhet kombineras med kunskap samt närvaro.
 
Har ni ett uppdrag ni funderar över är ni välkomna att kontakta oss förutsättningslöst!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

2018 är det 10 år sedan Rekon startades och det firar vi med att skapa en egen facebooksida.
Här kan klicka er vidare om ni är intresserade av att kolla in den.

Ni är välkomna att kontakta, gilla och dela vår facebooksida!
 

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Välkommen Angela!
Tack alla som visat intresse för Rekon genom att söka vik som ekonomiassistent. Vi hälsar nu Angela Aronsson välkommen .

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Rekon söker en ekonomiassistent för ett vikariat, första hand under hösten med ev. förlängning. Har du goda kunskaper av affärssystem och en ekonomisk utbildning, då är det kanske dig vi söker!

Här kan du ansöka och läsa mer om tjänsten!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Rekon har under sommaren en tillfällig besöks- och leveransadress. Vårt kontor ligger nu på Tegeluddsvägen 92, 4 tr!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Under sommaren har vi förstärkt vårt team med två vikarier, Therese Tillander som började i maj och nu i juni kommer Amela Velic tillbaka! Amela jobbade på Rekon under ett par år men slutade för att studera vidare. Vi är mycket glada över att hon finns här igen.
Vårt växelnummer 08-673 40 50 är det säkraste sättet att nå oss.

Vi önskar alla en skön sommar!
 

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Rekon, människan i centrum har fått tillstånd av IVO att bedriva verksamhet som har till uppgift att till socialnämnden föreslå familjehem- och jourhem till barn samt som lämnar stöd och handledning till sådana hem som tar emot.
Vi tackar för förtroendet och jobbar vidare!

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Ni var många som sökte vårt sommarvikariat och därigenom gjorde det till en utmaning att nå fram till ett beslut. Vi är glada att kunna hälsa Terese Tillander välkommen! Hon börjar lite redan i maj för att vara väl förberedd inför semester säsongen.

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Glad påsk från Rekon! Vi kan nås via vårt växelnummer, 08-673 40 50, hela helgen .

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Vi behöver förstärka vårt team först och främst över sommaren men ser gärna att du kan börja jobba lite redan under våren. Om du är socionom, eller i slutet av din utbildning och vill komma in i ett roligt arbete i ett trevligt gäng hör av dig till oss!
Du kan läsa mer och söka tjänsten här

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »

Vi arbetar gärna med hela systemet, jourhem/ det placerade barnet/ barnets föräldrar och nätverk mfl, detta för att medverka till positiva förändringar. Vi har erfarna jourhem och familjehem som gärna tar emot ett nytt barn i sin familj och som tillsammans med våra välutbildade utredare/familjebehandlare och engagerade familjehemskonsulenter skapar ett tätt team. De vill genom nyfikenhet skapa hopp och utveckling.
Ett nära samarbete med socialtjänsten kring uppdrag och mål ser vi som självklart. Om du blir intresserad hör av dig via vår växel 08/ 673 40 50 eller till forfragningar@rekon.se. 

Läs hela inlägget och se äldre inlägg »
-

Vi finns för er!

Jourhem
Familjehem
Förstärkta placeringar
Hem för skydd
Familjebehandling
Utredning
Hem för hela familjer med utredning/behandling 


Varje situation är unik och vi arbetar tillsammans med er för ett lyckat resultat.

Ring 08-673 40 50 eller skriv till forfragningar@rekon.se